Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Toy Story

TOY STORY (1995)
Andy szobájában vidám élet folyik! Különösen akkor, amikor a szoba gazdája távol van, ugyanis ha senki nem figyeli őket, megelevenednek a játékok. Woody a főnök, az öreg harcos, a beszélő seriff-rongybaba. De ott van még Mr. Krumplifej, aki szerelemre vágyik, Rex, az ijedős dinoszaurusz, Guba a tudálékos perselymalac, kalandvágyó katonák, kacér öltöztetőbabák és a többiek. Ám egy nap új társuk érkezik: Buzz, a hipermodern, csillagközi lézerharcos. Két dudás még egy gyerekszobában sem fér meg. Buzz és Woody hamar ellenségek lennének, ha nem zuhannának ki véletlenül az ablakon, és nem kéne együtt megküzdeniük a valódi világgal, hogy száz kaland, veszély és viszontagság után végre visszajuthassanak Andyhoz...
TOY STORY 2. (1999)
Woodynak végig kell néznie, amint gazdája, Andy nélküle utazik nyári táborba. Rádöbben, hogy Andy már tinédzser, aki előbb-utóbb a padlásra fogja száműzni a játékait. A dolgok hamarosan még rosszabbra fordulnak, ugyanis Al, a kövér játékgyűjtő elrabolja Woodyt, és egy japán múzeumnak akarja eladni a ritka játékot. Miközben a többi játék Buzz Lightyear vezetésével hajmeresztő kalandokba bonyolódik Woody kiszabadítására, Woody lelkiismeretével küzd: nem jobb-e a játékmúzeum sztárjaként élni, ahelyett, hogy reszketve várná, mikor fogja Andy kiselejtezni? A fogságban megismerkedik a Jessie nevű cowgirllel, akit szintén eltaszított magától a gazdája, s ez csak tovább mélyíti Woody kétségeit.
TOY STORY 3. (2010)
Andy bizony már felnőtt, nemsokára főiskolára fog járni, így játékait, Woodyt, Buzzt és a többieket egy dobozba pakolja. A játékokkal teli doboz hamarosan egy olyan helyre kerül, ahol kisgyermekek várják őket, és korántsem kesztyűs kézzel bánnak hőseinkkel. Woody, a bátor cowboy úgy dönt, kiszabadítja a többieket, és megpróbálnak együtt kimenekülni a szituációból...
TOY STORY 4. (2019)
Tavaly egyszer már elterjedt a hír, miszerint 2015-ben jön a Toy Story negyedik folytatása, aztán nem lett semmi a dologból. Igaz, hogy a Pixar hivatalosan soha nem erősítette meg a 2015-ös folytatás hírét, mindig óvatosan fogalmaztak a mese további részeivel kapcsolatban. Most viszont hivatalosan is bejelentették, hogy 2017. júniusában jön a folytatás, a rendező pedig John Lasseter lesz. Ő írta és rendezte a Toy Story első és második részét, míg a harmadik rész rendezője Lee Unkrich volt. A Toy Story 3. 2010-ben az év legtöbb bevételt hozó filmje volt, 1 milliárd dollár jött be a mozijegyekből, és ennek sokszorosa az ajándéktárgyak eladásából. A készítők szerint a harmadik rész sikere bebizonyította, hogy a Toy Strory hősei még mindig relevánsak, az emberik szeretik őket. Lasseter hozzátette, hogy neki olyanok a Toy Story alakjai, mintha a családtagjai lennének. 2016. október végén bejelentették, hogy a Hihetetlen Család és a Toy Story folytatásait felcserélték.

RÖVID FILMEK:

TOY STORY OF TERROR! (2013)
A játékok egy közúti utazás mennek, amikor egy váratlan esemény elvezeti őket egy útszéli motelhez, miután az egyik a játék eltűnik, a többiek csapdában találják magukat, titokzatos, szörnyű és félelmetes események sorozatában, amit meg kell fejteniük, mielőtt mind ugyanarra a sorsra jutnának.
TOY STORY THAT TIME FORGOT (2014)
A karácsonyi szünidő után a játékok szokatlan helyen találják magukat egy csapat téveszmés akciófigura között. Ha vissza akarnak jutni a gyerekszobákba, ahonnan ide kerültek, össze kell fogniuk.

TOY STORY TOONS (2011-12):

HAWAIIAN VAKÁCIÓ (2011)
Ken és Barbie szeretnének újdonsült gazdájukkal, Bonnie-val együtt Hawaii szigetére utazni, és e nemes cél érdekében pedig mindent meg is próbálnak. Sajnos végül a fránya sorsnak köszönhetően otthon hagyják őket, a plasztikpár pedig teljesen magába fordul, hiszen annyira vágytak már egy kis tengerparti nyaralásra. Woody, Buzz és a többi játék úgy döntenek, hogy nem nézhetik tétlenül Barbie-ék bánatát, ezért otthoni szobájukból próbálnak a tél kellős közepén egy Hawaii-hoz hasonló édenkertet varázsolni...
A KIS KRUMPLI (2011)
A Poultry Palace nevezetű gyorsétteremben Bonnie játékmenüt vesz. A kicsinyített Buzz Lightyear kicserélteti magát Bonnie valós Buzz játékával, hogy végre kiszabadulhasson az étterem rabságából.
PARTYSAURUS REX (2012)
A középpontjában a Toy Story animációkból megismert Rex áll, aki a fürdőkádban maradt játékok számára egy fergeteges partit rendez.
 

Cikkek

Toy Story (1995)

2017.06.23

 

Toy Story 2. (1999)

2017.06.23

 

Toy Story 3. (2010)

2017.06.23