Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MINYONOK
RENDEZŐK: Pierre Coffin, Kyle Balda
FORGATÓKÖNYVÍRÓK: Brian Lynch
SZINKRONHANGOK: Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton, Allison Janney, Steve Coogan
STÚDIÓ:
Illumination Entertainment
BEVÉTEL: $ 1,159,398,397
MEGJELENÉS:
 2015. Július 10.
 2010. November 4.
MINYONOK KRONOLÓGIA
  Minyonok 2.
(2020)

MINYONOK (Eredeti Cím: Minionsegy amerikai számítógép-animációs film, a nagy sikerű Gru (2010) és Gru 2. (2013) filmek előzménye.
A filmből kiderül, hogyan lettek a sárga figurák, a "Minyonok" a gonosz Gru csatlósai. Kevin, Stuart és Bob, három minyon, egy szuper gonosztevőt keresnek, és találnak is egyet (véletlenül): Scarlett Túlölőt. A nő gonosz terve az, hogy ellopja az angol királynő koronáját, és természetesen a sárga szereplőket szeretné használni aljas célja megvalósításához. Amikor a minyonok elárulják őt, Scarlett annyira bedühödik, hogy el akarja pusztítani főhőseinket. Férjével, Herbbel együtt majdnem sikerül kioltania a kis figurák életét. Viszont megmenekülnek, és legyőzik a két gazfickót. A film végén megtalálják jövőbeli mesterüket, Grut és csatlakoznak hozzá.
A film a Gru-franchise része, és nagy sikert ért el. 1,159 milliárd dolláros bevételt hozott az Egyesült Államokban. Az USA-ban 2015. július 10.-én mutatták be, Magyarországon szintén 2015-ben jelent meg. A film 74 millió dollárból készült. A nagy siker hatására DVD-n és Blu-ray-en is kiadták. Már a bemutató előtt játékfigurák és más ajándéktárgyak jelentek meg a Minyonok képével díszítve.

TÖRTÉNET:
A minyonok sárga egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat - a T-Rextől Napóleonig - folytonosan elveszítették, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak. Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuarttal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bobbal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A trió izgalmas utazásba kezd, amely végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, a Bíbor Túlölőhöz, a világ első női szupergonoszához. A jeges Antarktiszról a 60-as évek New Yorkjába utaznak, majd Londonban kötnek ki, ahol az eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembenézniük: meg kell menteniük a minyon fajt a kipusztulástól.