Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÉNEKELJ!
RENDEZŐK: Garth Jennings
FORGATÓKÖNYVÍRÓK: Garth Jennings
SZINKRONHANGOK: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon,  Seth MacFarlane, Tori Kelly, John C. Reilly
STÚDIÓ: Illumination Entertainment
BEVÉTEL: $ 632,443,719
MEGJELENÉS:
 2016. December 23.
 2016. December 22.
ÉEKELJ! KRONOLÓGIA
  Énekelj! 2.
(2020)

ÉNEKELJ! (Eredeti cím: Sing) Az Illumination Entertainment világszerte elbűvölte a közönséget remek alkotásaival: a Gru, a Lorax, a Gru 2 és a Minyonok sikerfilmek voltak, ez utóbbi minden idők második legnagyobb bevétel hozó animációs filmje lett. 2016 nyarán jön tőlük A kis kedvencek titkos élete, majd télen az ÉNEKELJ!.

TÖRTÉNET:
Egy állatokkal teli, de mégis emberi világot mutat be az Énekelj! Buster Moon (Matthew McConaughey) egy előkelő koala, aki egy színházat igazgat. Sajnos a hely vonzereje sokat veszített egykori dicsfényéből. Hősünk azonban egy igazi örök optimista és bármit hajlandó volna megtenni azért, hogy a színház fennmaradjon, esetleg újra hatalmas népszerűségnek örvendjen.
Kétségbeesésében egy őrült tervet eszel ki, amitől azt várja, hogy megmentheti álmai színházát. Megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét, ahol méretre és faji hovatartozásra fittyet hányva bárki jelentkezhet. – A rengeteg jelentkező közül talán öt versenyző emelkedik ki igazán.
Egy egér, akinek simulékony hangja és modora van. Aztán ott a tini elefánt, aki kellőképpen lámpalázas, mégis kifejezetten tehetséges. Egy malacanya is jelentkezik a versenyre, egy túlhajszolt asszonyról van szó, aki otthon 25 gyereket nevel, a színpadon azonban csak úgy ragyog.
Akad egy gorilla is, aki ha nem énekel, akkor leginkább gengszter, de szeretne szakítani a kétes múltjával. A punk-rocker tarajos sül pedig arrogáns pasiját próbálja a versenyt felhasználva lerázni magáról.
A karakterek különbözőek, a cél azonban ugyanaz. Mind nyerni szeretnének, hogy örökre megváltozzon az életük.

ÉRDEKESSÉGEK:

  • A több mint 80 zenei slágert felvonultató mozifilm rendezője Garth Jennings (Rémbó fia, Galaxis útikalauz stopossoknak). A dalok között a ’40-es évektől egészen napjainkig felcsendülnek majd slágerek. A rendezés mellett ráadásul a forgatókönyv is Jennings érdeme. A stúdió pedig igazi nagyágyúkat igazolt hangadónak. Matthew McConaughey mellett Reese Witherspoon, Seth McFarlane, Scarlett Johansson, Taron Egerton és John C. Reilly is a csapat tagja volt.
  • Az Illumination Entertainment számára ráadásul nem ez a film az első zenei beütésű animációs alkotás. Korábban a Lorax is hasonló volt és sikert aratott.

ÉNEKELJ! 2. (Várható Premier: 2020. December 21.)
Az Illumination és a Universal bejelentette az animációs sikerfilmjeik folytatásainak premierdátumait. Eszerint az Énekelj! 2 2020. december 21-én.