Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DINÓ TESÓ
RENDEZŐK: Peter Sohn
FORGATÓKÖNYVÍRÓK: Meg LeFauve
SZINKRONHANGOK: Raymond Ochoa, Jack Bright, Sam Elliott, Anna Paquin, A.J. BuckleyAmy Poehler, Phyllis Smith, Richard Kind, Lewis Black, Bill Hader

STÚDIÓ: Pixar Animation Studios
BEVÉTEL: $ 332,207,671
MEGJELENÉS:
 2015. November 25.
 2015. December 3.

DINÓ TESÓ (Eredeti cím: The Good Dinosaur2015-ben bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a 16. Pixar-film. A forgatókönyvet Peter Sohn, Erik Benson, Kelsey Mann és Bob Peterson írta, az animációs filmet Peter Sohn rendezte, a zenéjét Mychael Danna és Jeff Danna szerezte, a producere Denise Ream volt. A Walt Disney Pictures és a Pixar Animation Studios készítette, a Walt Disney Studios Motion Pictures forgalmazta. A mozifilm magyar változatban a Fórum Hungary forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve filmdráma, fantasyfilm, kalandfilm és filmvígjáték. Amerikában 2015. november 25-én, Magyarországon 2015. december 3-án mutatták be a mozikban.

TÖRTÉNET:
Ha a dinoszauruszok nem haltak volna ki, mert nem csapódik be az aszteroida, ami megpecsételte sorsukat, vajon milyen lenne a világ? Arlo egy kedves apatosaurus, aki miután elvesztette családját, útra kel. Kalandjai során egy különleges barátra is szert tesz, egy embergyerek személyében.