Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Hihetetlen Család

A hihetetlen család 2. – Plakát

A HIHETETLEN CSALÁD 2. Régóta szeretné már a közönség, hogy Brad Bird folytassa a 2004-ben megjelent remek animációs filmjét, A hihetetlen család-ot, azonban ezidáig csak annyit tudtunk a projektről, hogy a rendező nagyon szeretné összehozni, valamint 2014. márciusában már megerősítették, hogy folyamatban van a második rész. Most maga Bird árulta el az NPR-nek szűkszavúan, hogy nekiállt a Hihetetlen család 2 forgatókönyvének és bár több lényeges részletet nem árult el, de ha figyelembe vesszük a Pixar animációs filmjeinek időintervallumait, akkor nagyjából azt kapjuk, hogy 2018 végéig láthatjuk a legkorábban az eredményt.
2016. október végén bejelentették, hogy a Hihetetlen Család és a Toy Story folytatásait felcserélték.

FURI-TÁMADÁS egy 2005-ös animációs rövidfilm a Pixar-tól, amely A Hihetetlen családon alapszik. Ellentétben a legtöbb korábbi rövidfilmjükkel, ez nem kapott mozibemutatót, de a fenti film DVD-kiadásán megtalálható. A kisfilm ötlete egy olyan jelenetből származik, amelyet magában foglal A Hihetetlen család cselekménye, de a végső változatból kimaradt, s végül kibővült e film formájában.

TÖRTÉNET:
Ez a rövidfilm a szuperhős Parr család legifjabb tagjáról, Furiról szól. A Hihetetlen családból a néző tudhatja, hogy Furi bébiszitterének nehézségei akadtak a kicsivel, miután telefonon beszélt Helen Parr-ral (azaz Nyúlánykával). A kisfilm innen folytatódik, s addig tart, míg Szilánk betoppan a Parr-házba s megpróbálja elrabolni Furit. A film azzal kezdődik, hogy a bébiszitter tapasztalatairól mesél Rick Spendernek, a szuperhősöket őrző ügynökség ügynökével a felvigyázással kapcsolatban. Az elkövetkezendőkben azt láthatjuk, amit a bébiszitter mesél Spender ügynöknek.
A Hihetetlen család cselekménye alatt mindenki úgy véli, Furinak nincsenek képességei. Apja szupererős, anyja szupernyúlékony. Nővére, Illana energiamezők létrehozására képes és láthatatlanná tud válni. Bátyja, Will pedig szupergyors. Furi mindezek ellenére normális babának tűnik. Mindez megváltozik, mialatt a bébiszitterrel van. Röviddel azután, hogy Laurie, a bébiszitter leteszi a telefonkagylót, Furi elkezdi kimutatni szuperképességeit. Mialatt ezt teszi, Laurie teljesen kikészül. Furi szórakozik vele, játszodozik újonnan felfedezett, számtalan képességével. Gyorsan túltesz Laurie teherbírásán.
Laurie megpróbáltatásának vége szakad, mikor Szilánk feltűnik Parrék házában, mondván, segíteni küldték (amit a ruháján virító "S"-sel bizonygat) és leváltani Laurie-t. A lány hálásan nyújtja neki át Furit, majd lelép. A rövidfilm azzal végződik, hogy Spender ügynök törli Laurie memóriáját. A nézők sosem tudják meg pontosan, hányféle erővel rendelkezik Furi, de bizonyos, hogy sokkal tehetségesebb családja összes tagjánál.

 

Cikkek

A Hihetetlen Család (2004)

2017.06.23